donderdag, 17. september 2015 - 17:17 Update: 17-09-2015 19:32

Poolse (30) aangehouden in onderzoek naar moord op Tomasz Zawierucha

Poolse vrouw aangehouden in onderzoek naar moord op Tomasz Zawierucha
Foto: Politie
Rotterdam

Woensdag 16 september heeft de politie een 30-jarige Poolse vrouw aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de moord/doodslag op Tomasz Zawierucha. Het lichaam van de 30-jarige Pool werd in april 2014 in de Scheurhaven in Rotterdam aangetroffen.

Op 11 april 2014 werd in het water van de Scheurhaven bij Rozenburg het lichaam van Thomasz Zawierucha aangetroffen. De man bleek door vuurwapengeweld om het leven te zijn gebracht. Direct na het aantreffen van het lichaam is de politie een grootschalig onderzoek gestart. Van het gezicht van de man werd destijds door de universiteit van Dundee een levensechte computerreconstructie gemaakt. In maart 2015 werd de zus van het slachtoffer gewezen op een website waar informatie over het slachtoffer stond. Zij herkende haar broer en nam contact op met de Poolse politie.

Het onderzoeksteam is sindsdien druk bezig om te achterhalen wie verantwoordelijk is of zijn voor de dood van Zawierucha. Inmiddels hebben rechercheurs met een aantal mensen uit de omgeving van de Pool gesproken. Uit dat onderzoek blijkt dat de man op 23 februari 2014 in ieder geval nog in leven was en is meer bekend geworden over het leven van de Pool in Nederland.  

De vrouw zal worden gehoord over haar betrokkenheid bij de dood van Zawierucha. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Provincie:
Blik op 112: