donderdag, 17. september 2015 - 21:00 Update: 18-09-2015 10:28

Politie schiet Irakese terrorist dood na neersteken Duitse agente

Terrorist doodgeschoten na neersteken Duitse agente
Berlijn

In Duitsland in Berlijn is donderdag een vrouwelijke agente neergestoken. De dader, een Irakees, werd daarop door andere politieagent doodgeschoten.

De 41-jarige man, een moslim die in Berlijn woont, werd al in 2008 in Duitsland veroordeeld voor het lidmaatschap van een terroristische groep. Hij zou in het verleden betrokken zijn geweest bij plannen om de Iraakse premier te vermoorden. Dit schrijft de Berliner Zeitung donderdag.

De steekpartij vond plaats in de Berlijnse wijk Spandau in het westen van de stad. De man die een enkelband moest dragen, had deze donderdag af weten te krijgen. Hij ging in Spandau de straat op, waar hij mensen met een mes bedreigde. Toen agenten hem probeerden te kalmeren, werd een 44-jarige vrouwelijke collega in haar buik gestoken, precies onder haar kogelvrije vest. Vervolgens schoot een agent de man met een paar kogels neer. De agente raakte ernstig gewond door de messteken, maar werd ook geraakt door een kogel. Ze ligt in stabiele toestand op de ic. De Irakees overleed later aan zijn verwondingen.

De politie kan nog niet zeggen of het om een geplande aanval gaat en of er sprake is van een terroristisch motief. De 41-jarige man was volgens het OM een islamist en lid van de islamitische terreurgroep Ansar-al-Islam.

Categorie:
Blik op 112: