donderdag, 17. september 2015 - 21:05 Update: 17-09-2015 23:48

Politie houdt voor Ajax-Celtic tien personen aan van rivaliserende Nederlandse club

Tien aanhoudingen voorafgaand aan Ajax-Celtic
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De politie heeft op donderdagmiddag tien mannen aangehouden in de binnenstad van Amsterdam.

De aanhoudingen vonden voornamelijk plaats vanwege overtreding van de APV. De verdachten zijn geen supporters van Ajax of Celtic maar van een rivaliserende Nederlandse club.

De door een ondernemer op de Dam opgezette "fanzone" werd door de hevige regen aan het begin van de middag slecht bezocht. Vanaf een uur of vier kwamen veel Celticsupporters samen in de fanzone. De politie zorgde, in de directe omgeving van de Dam, dat "Ajax-aanhangers" niet in contact konden komen met de Schotten.

Om vijf uur werden de Celticfans onder begeleiding van de politie over het Damrak naar het metrostation onder het Stationsplein gebracht. Ter hoogte van de Haringpakkerssteeg trachtte een groepje "Ajax-aanhangers" een aanval uit te voeren richting de Schotse supporters. Door de begeleidende politiemensen werd dit onmiddellijk voorkomen. Hierbij werd door de politie enig geweld aangewend.

Met een gereserveerd metrostel en onder begeleiding van de politie werden de Celticfans rechtstreeks naar de Arena gebracht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):