donderdag, 17. september 2015 - 22:20 Update: 18-09-2015 8:46

Lottowinnaar verzwijgt winst voor vrouw en wil eerst scheiden

Lottowinnaar moet ex-vrouw alsnog betalen
Foto: SXC
Peking

De Chinees Liu Xiang won in februari van dit jaar de lotto, maar verzweeg dit voor zijn vrouw. De man dacht zo de gewonnen honderdduizenden euro's voor zichzelf te kunnen houden, maar die vlieger ging niet op.

Dit schrijft de Chinese krant de South China Morning Post. Volgens de krant won de man 640.000 euro in de de loterij waarna hij onmiddellijk een aanvraag voor een versnelde echtscheidingsprocedure deed. Zijn huwelijk liep al niet zo lekker en ze woonden al maanden gescheiden, maar waren officieel nog wel getrouwd.

Xiang bood zijn vrouw aan om hun schulden van 50.000  euro af  te betalen en zijn vrouw ging akkoord en tekenden de scheidingspapieren. De dag erna ging Xiang zijn geldprijs ophalen. Doordat vrienden en familie zijn vrouw belden om haar te feliciteren met de prijs, kwam zij erachter dat haar ex-man geld had gewonnen.

Volgens Xiang was het puur toeval dat hij de prijs de dag na hun scheiding verzilverde, maar zijn ex stapte naar de rechter. De man had het lot immers gekocht toen de twee nog getrouwd waren. De rechter heeft de vrouw in het gelijk gesteld. Xiang moet in totaal 164.00 euro terugbetalen aan zijn ex. 

 

Categorie:
Tag(s):