vrijdag, 18. september 2015 - 9:59 Update: 18-09-2015 18:56

Consument besteedt meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten

CBS: Consumenten besteden opnieuw meer
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Consumenten hebben in juli 1,3 procent meer uitgegeven dan in juli 2014, meldt CBS. Ze hebben vooral meer besteed aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

Meer besteed aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten

Met 5,4 procent stegen de uitgaven aan duurzame goederen het sterkst. Consumenten gaven net als in de voorgaande maanden vooral meer uit aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Dit gaat samen met de opleving van de woningmarkt. Afgelopen dinsdag meldde CBS al dat de omzet van winkels in woninginrichting en consumentenelektronica in juli aanzienlijk was gegroeid.

Aan overige goederen zoals gas en motorbrandstoffen gaven consumenten 1,5 procent meer uit. Daarentegen besteedden ze 1,6 procent minder aan voedings- en genotmiddelen dan een jaar eerder.

Ten slotte hebben consumenten 0,9 procent meer besteed aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en verzekeringen. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.

Categorie:
Provincie: