vrijdag, 18. september 2015 - 11:57

Voetgangers zwaargewond door aanrijding met auto

Voetgangers zwaargewond door aanrijding met auto
Foto: Archief MV
Dodewaard

Donderdagavond 17 september zijn een man en een vrouw ernstig gewond geraakt toen zij tijdens het wandelen met hun hond aangereden werden door een automobilist op de Welysestraat in Dodewaard. Ook de hond liep zwaar letsel op.

Het ongeval vond rond 18.25 uur plaats. Een 65-jarige man en een 60-jarige vrouw uit Nieuw-Vossemeer liepen met hun hond aan de rechterkant van de weg, richting Andelst. Achter de wandelaars naderde een 42-jarige automobilist uit Dodewaard, die in dezelfde richting reed. Vanuit tegenovergestelde richting naderde een shovel. Door nog onbekende oorzaak heeft de automobilist de wandelaars niet op tijd opgemerkt, waardoor hij de man en vrouw van achteren aanreed. 

De man en vrouw uit Nieuw-Vossemeer raakten door de klap ernstig gewond. Diverse omwonenden schoten direct te hulp. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om te helpen bij de medische hulpverlening. De man en vrouw liepen beide ondermeer botbreuken en hoofdletsel op. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De hond is overgebracht naar een dierenkliniek en bleek dermate ernstig letsel te hebben opgelopen dat de dierenarts de hond heeft laten inslapen. 

De automobilist is na de aanrijding aangehouden wegens het veroorzaken van een aanrijding met ernstig letsel. Bij elke aanrijding neemt de politie ook standaard een blaastest af. Deze toonde aan dat van alcoholgebruik geen sprake was bij de bestuurder. De man is na verhoor vrijdagochtend heengezonden. 

De verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld en ook heeft de politie enkele getuigen gesproken. De politie stelt een dossier op over de aanrijding en zal dit zodra het onderzoek afgerond is ter beoordeling overdragen aan het Openbaar Ministerie. 

Provincie:
Blik op 112: