vrijdag, 18. september 2015 - 15:40 Update: 18-09-2015 20:24

Mannen uit Colombia en Dominicaanse Republiek aangehouden na brand in groot drugslab

Arrestaties na brand in drugslab Son en Breugel
Foto: Politie
Son en Breugel

Vrijdagmiddag heeft de politie in het Brabantse Son en Breugel drie mannen van 47, 43 en 40 jaar uit Colombia en de Dominicaanse Republiek aangehouden bij een oude boerderij op industrieterrein Ekkersrijt. 'Eerder kregen we informatie over een mogelijk drugslab op die locatie', meldt de politie vrijdagmiddag.

In brand gestoken

Omdat dit soort laboratoria grote risico’s met zich meebrengt voor de omgeving werd direct tot actie overgegaan. Toen agenten bij de boerderij aankwamen, zagen zij een aantal personen in het pand. Al gauw brak er een grote brand uit en stond de boerderij in lichterlaaie. Na enige tijd kwamen drie mannen uit het gebouw. Het drietal werd aangehouden op verdenking van brandstichting.

Drugslab

Na het blussen van de brand werden inderdaad sporen van een drugslab ontdekt. Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) van de politie begonnen onder meer met de afvoer van een voorraad chemische stoffen. Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor stoffen het exact gaat. Ook de technische recherche verricht onderzoek in de uitgebrande boerderij om sporen veilig te stellen. De specialisten zullen waarschijnlijk nog geruime tijd bezig zijn.

Provincie:
Blik op 112: