zaterdag, 19. september 2015 - 13:23 Update: 19-09-2015 15:55

Koffertje met explosief in politiebureau

Mogelijk explosief op politiebureau Tilburg
Foto: Archief FBF
Tilburg

In een koffertje dat vrijdagmiddag tijdens een zoeking in een woning in Kaatsheuvel vanwege een recherche onderzoek in beslag werd genomen, is zaterdagmorgen een vermoedelijk explosief aangetroffen.

De EOD heeft het koffertje onderzocht en daarna meegenomen. Het wordt op een veilige plaats tot ontploffing gebracht.

Zoals eerder gemeld werden donderdagmorgen tijdens een controle van een auto op de Goeman Borgesiusstraat een 42-jarige TIlburger en een 31-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. Dit gebeurde omdat in het voertuig een dubbelloops jachtgeweer en diverse munitie werd aangetroffen. Een van de mannen had bovendien amfetamine pillen bij zich.

Doorzoeking woningen

In overleg met de officier van justitie werd besloten op de huisadressen van de mannen verder te zoeken. In Kaatsheuvel zijn tijdens dat onderzoek vrijdagmiddag diverse goederen, waaronder het koffertje in beslag genomen.

Explosief

Vanmorgen werd tijdens verder onderzoek ontdekt dat er in het koffertje vermoedelijk explosief materiaal zat, waarna het op de parkeerplaats is gelegd. De EOD werd gewaarschuwd waarna uit voorzorg de ambulancedienst en brandweer ook ter plaatse kwamen.

Provincie:
Blik op 112: