zaterdag, 19. september 2015 - 18:28 Update: 20-09-2015 10:06

Verdachte Thalys Rotterdam is 16-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats

Verdachte Thalys Rotterdam is 16-jarige zwartrijder
Foto: FlashphotoNL
Rotterdam

Er zijn nog geen enkele aanwijzingen, dat de verdachte die vrijdag zichzelf opsloot op een toilet in de Thalys op het station van Rotterdam, een misdrijf wilde plegen. Dit meldt de politie zaterdag.

Identiteit nog onbekend

'Het vaststellen van de identiteit kost tijd. Enerzijds omdat hij geen legitimatie op zak had. Anderzijds omdat hij verward is en gehoord moet worden met behulp van een tolk. Het gaat vermoedelijk om een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland', aldus de politie.

De jongen rende vrijdag een stilstaande trein in en sloot zich op het toilet op. Omdat hij op geen enkele wijze reageerde op aanspreken, namen agenten geen enkel risico. Uit voorzorg werd de trein en perrons 1 t/m 9 ontruimd. De jongen is uiteindelijk door een arrestatieteam uit de trein gehaald. Hij had geen wapens op zak en ook in zijn rugzak zijn alleen persoonlijke bezittingen gevonden.

Zwartrijder

Na de aanhouding werd de verdachte onwel. Hij is daarom, onder begeleiding van politieagenten, naar een ziekenhuis gebracht. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis verlaten en wordt hij verhoord op het politiebureau. Vermoedelijk wilde de jongen zonder treinkaartje naar Frankrijk reizen. Het opsporingsonderzoek heeft tot nu toe nog geen enkele aanwijzing opgeleverd dat hij een misdrijf wilde plegen. Gezien de lichamelijke en geestelijk gesteldheid van de jongen, wordt tevens bekeken welke hulp de jongen nodig heeft.

Provincie:
Blik op 112: