zondag, 20. september 2015 - 14:31 Update: 20-09-2015 21:39

50PLUS doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

50PLUS doet voor eerste keer mee aan gemeenteraadsverkiezing
Foto: 50Plus
Bussum

Voor het eerst gaat de politieke partij 50PLUS mee doen aan de tussentijdse gemeenteraadsverkiezing op 18 november in Bussum, Naarden en Muiden, die op 1 januari 2016 de nieuwe gemeente Gooise Meren gaan vormen. Dit heeft de partij bekendgemaakt.

Onderzoek

Een commissie onder leiding van senator Jan Nagel heeft de mogelijkheden onderzocht. Daarna heeft het hoofdbestuur besloten voor het eerst in het bestaan van 50PLUS mee te doen aan lokale verkiezingen. 50PLUS is via verkiezingen al wel vertegenwoordigd in de Tweede en Eerste Kamer, in bijna alle Provinciale Staten en in de meeste waterschappen.

De partij deed de afgelopen jaren bewust niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen. Maar onder druk van de leden gaat het hoofdbestuur nu de mogelijkheden na. Met name het feit dat de gemeenten er steeds meer taken bij krijgen op het gebied van de ouderen, zoals de zorg, is reden om dit opnieuw te overwegen. Ook telt dat de lokale partijen het in Naarden en Muiden hebben laten afweten en niet meedoen.

Proef

De verkiezingen op 18 november zouden gezien kunnen worden als een mogelijke proef. De leden van 50PLUS in Bussum, Naarden en Muiden hebben zich voor deelname uitgesproken.