maandag, 21. september 2015 - 11:02

50PLUS doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Foto van logo 50PLUS | 50PLUS
Foto: 50Plus
Den Haag

De politieke partij 50PLUS doet mee aan de tussentijdse gemeenteraadsverkiezing op 18 november in Bussum, Naarden en Muiden, die op 1 januari 2016 de nieuwe gemeente Gooise Meren gaan vormen.

Nog nooit deed 50PLUS eerder mee aan gemeenteraadsverkiezingen. 

Een commissie onder leiding van senator Jan Nagel heeft de mogelijkheden onderzocht. Daarna heeft het hoofdbestuur besloten voor het eerst in het bestaan van 50PLUS mee te doen aan lokale verkiezingen. 50PLUS is via verkiezingen al wel vertegenwoordigd in de Tweede en Eerste Kamer, in bijna alle Provinciale Staten en in de meeste waterschappen.

De partij deed de afgelopen jaren bewust niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen. Maar onder druk van de leden gaat het hoofdbestuur nu de mogelijkheden na. Met name het feit dat de gemeenten er steeds meer taken bijkrijgen op het gebied van de ouderen, zoals de zorg, is reden om dit opnieuw te overwegen. Ook telt dat de lokale partijen het in Naarden en Muiden hebben laten afweten en niet meedoen.

De verkiezingen op 18 november zouden gezien kunnen worden als een mogelijke proef. De leden van 50PLUS in Bussum, Naarden en Muiden hebben zich voor deelname uitgesproken.