maandag, 21. september 2015 - 11:50 Update: 21-09-2015 14:51

Bono zegt medewerking aan Brood-documentaire toe

Bono te zien in Nederlandse documentaire Unknown Brood
Foto: Archief EHF
Amsterdam

U2-zanger Bono heeft aangegeven graag deel uit te maken van de documentaire 'Unknown Brood' over het leven van schilder en rock 'n roll zanger Herman Brood. Bono's management en regisseur Dennis Alink leggen momenteel de agenda's naast elkaar zodat ze later dit jaar kunnen filmen.

Wat weinig mensen weten is dat de zanger van U2 een groot bewonderaar is van Herman Brood. Zo vertelt Brood-biograaf Bart Chabot in de film dat Bono Herman als schilder op eenzelfde niveau waardeerde als Jean Michel Basquiat en Julian Schnabel.

Tevens vertelt fotograaf en regisseur Anton Corbijn in de documentaire over de ontmoeting tussen de leden van U2 en Brood. Naast bijdrages van Bono, Anton Corbijn en Bart Chabot zullen ook andere collega's en bewonderaars van Herman Brood in de film te zien zijn. Zo is er al gefilmd met Pixies-zanger Black Francis, Henny Vrienten, Daniel Lohues en Jules Deelder.

Ook Hermans gezin, Xandra Brood en hun dochters, en oud-manager Koos van Dijk zijn in de film te zien. De documentaire Unknown Brood draait volgend jaar in de bioscopen, 2016 is een bijzonder jaar omdat Herman Brood dan 70-jaar zou zijn geworden.

Categorie:
Provincie: