maandag, 21. september 2015 - 12:34 Update: 21-09-2015 12:35

8 Verdachten aangehouden na gewelddadige diefstal Lijnden

foto van arrestatie inbrekers | BON
Foto: Bon
Lijnden

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 8 verdachten aangehouden in verband met vuurwapenbezit en een gewelddadige diefstal in Lijnden.

Rond 02.30 uur werd bij de meldkamer van politie gemeld dat in de nacht van zondag op maandag rond 01.30 uur twee mannen in Lijnden door meerdere daders in een woning aan de Raasdorperweg onder bedreiging van vuurwapens zouden zijn beroofd van o.a. geld en sieraden. Een van de slachtoffers zou hierbij zijn geslagen en hoofdletsel hebben opgelopen. De daders zouden na deze gewelddadige diefstal zijn gevlucht in een donkerkleurige auto.

Aanhoudingen 6 verdachten

Velsen-Zuid - Tijdens een controle op de Parkweg/Stationsweg in Velsen-Zuid zag de politie rond 02.35 uur een auto rijden en zagen ze één van de inzittenden een voorwerp uit de auto gooien. Dit bleek een vuurwapen te zijn. De politie heeft de auto aan de kant gezet en alle inzittenden, in totaal 6 personen -vier mannen en twee vrouwen- in de leeftijd van 22 tot 31 jaar, direct aangehouden.

Een aantal van deze personen wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige diefstal in Lijnden. Alle verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De auto waarin zij reden, is door de politie in beslag genomen.

Wapens aangetroffen

De politie heeft na de aanhouding een uitgebreid onderzoek ingesteld in de omgeving van de Parkweg en Stationsweg. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van speurhonden van de politie. Deze zoekactie leverde o.a. vuurwapens op.

De afsluiting van de Parkweg heeft geleid tot doorstromingsproblemen in Velsen vanaf de Velsertunnel. Rond 10.00 uur maandagochtend werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.

Aanhouding 2 verdachten

De recherche heeft in het onderzoek vannacht nog twee mannen aan kunnen houden in de Haarlemmermeer, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige diefstal in Lijnden.

Alle verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. De rechercheurs zetten het onderzoek voort.

Provincie:
Blik op 112: