maandag, 21. september 2015 - 15:37 Update: 21-09-2015 15:53

De nieuwe Infiniti QX70 Ultimate

De nieuwe Infiniti QX70 Ultimate
Foto: Infiniti
De nieuwe Infiniti QX70 Ultimate
Foto: Infiniti
Amsterdam

Alle kenmeken en prestaties waar de bezitters van de iconische QX70 lyrisch over zijn, zijn samengebracht in een nieuwe uitvoering, de QX70 Ultimate, welke zijn debuut beleefde tijdens de Autosalon van Frankfurt.

De QX70 heeft zich gevestigd als het design icoon van Infiniti in het SUV-segment. De Ultimate is de meest begerenswaardige QX70 tot nu toe. Een auto met het hart en de ziel van een sportcoupe, die zich zonder moeite nestelt in het leven van actieve en veeleisende mensen.

"Al lange tijd raakt de QX70 een gevoelige snaar bij kopers die iets exclusiefs zoeken. De QX70 Ultimate is ontworpen om te voldoen aan de meest exclusieve behoeften en wensen van kopers", zegt Francois Goupil de Bouille, Vice President van Infiniti voor Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Naast de zeer volledige uitrusting en technologien en het vakmanschap van de QX70 is het uiterlijk van de Ultimate aan de voor- en achterzijde subtiel aangepast met een splitter en een diffusor met geintegreerd mistlicht. Nieuwe donkerchromen accenten zorgen aan de voorkant en de achterkant voor een versterking van de herkenning van de expressieve lijnen van de QX70. De nieuwe, antraciete, 21" velgen zijn specifiek voor de Ultimate en de nieuwe dagrijverlichting zorgt voor nog meer herkenning.

Pianolak

In het interier van de Ultimate wordt deze lijn verder doorgetrokken met hoogglans pianolak elementen, paarse stiksels, zacht leder en natuurlijk alle ruimte, luxe en comfort zoals in iedere QX70. De Ultimate wordt geleverd met diverse krachtige en efficiente motoren. Er is keuze uit een sportieve 3.7V6 benzine motor en een zuinige en koppelrijke 3.0dV6 diesel motor. Beide zijn gekoppeld aan een adaptieve 7-traps automaat met schakelflippers aan de stuurkolom.

De schakelflippers zijn er voor bedoeld om het rijplezier nog verder te verhogen en dat gebeurt, gezien de sportwagenachtige gewichtsverdeling en het intelligente koppelgevoelige all-wheel-drive systeem, vaak. De QX70 Ultimate past zich snel aan de meest uitdagende wegen aan en zorgt er voor dat de rit net zo dynamisch wordt als het ontwerp van de auto.

Overladen met persoonlijkheid en technologie is deze QX70 Ultimate een toonbeeld van de opbloeiende reeks van Infiniti modellen. De verkopen in zowel West-Europa als Rusland beginnen direct na de onthulling op de Autosalon van Frankfurt op 15 september. De vanafprijs van de auto zal 114.430,- euro bedragen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):