maandag, 21. september 2015 - 16:38 Update: 21-09-2015 16:40

PSV nog weken zonder geblesseerde 'ijzervreter' Guardado

PSV nog weken zonder geblesseerde 'ijzervreter' Guardado
Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV moet het enige tijd stellen zonder Andrés Guardado.

Afgelopen week werd al geconstateerd dat de Mexicaanse middenvelder van de Eindhovenaren enige tijd buiten spel stond, maar vandaag heeft onderzoek aangetoond dat het om vier tot zes weken gaat.

Dat maakte de club maandagmiddag via de officiële kanalen bekend. De Mexicaan liep de blessure op in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United van vorige week dinsdag. Op dat moment stond PSV overigens met 2-1 voor, een voorsprong die het ook zonder Guardado wist te behouden. 

Afgelopen weekeinde bleek dat Guardado toch nodig gemist wordt, want op bezoek bij Heracles Almelo ging de kampioen plots met 2-1 onderuit. Het eerste verlies van dit seizoen, in de eerste wedstrijd zonder Guardado vanaf de start.

Midweeks in de beker tegen SC Cambuur (thuis) en de eerstvolgende twee competitiewedstrijden tegen achtereenvolgens NEC (thuis) en Ajax (uit) moet PSV het zonder zijn motor op het middenveld stellen. Ook het Champions League-duel tegen CSKA Moskou (uit) redt hij niet. Op zijn vroegst thuis tegen Excelsior in de eredivisie op 17 oktober zal Guardado zijn entree kunnen maken.

Categorie:
Provincie: