maandag, 21. september 2015 - 18:08 Update: 21-09-2015 18:11

Helers 'genaaid' na stelen naaimachines

Helers 'genaaid' na stelen naaimachines
Foto: Politie
Rotterdam

Maandagochtend meldde een 42-jarige Rotterdamse een bedrijfsinbraak bij de politie. Ook had zij de gestolen buit op marktplaats voorbij zien komen. Dankzij snelle respons van de politie konden diezelfde dag vier verdachten na achtervolging worden aangehouden.

Zaterdagavond vond een bedrijfsinbraak plaats op de Pirandellostraat in Rotterdam. De inbrekers namen maar liefst acht zeer kostbare naaimachines mee. Een strop voor de eigenaresse. De schok, maar ook haar verwondering was des te groter toen zij de naaimachines op marktplaats voorbij zag komen.

Afspraak met aanbieder gemaakt

Maandagochtend, 21 september, deed het slachtoffer aangifte bij de politie en vertelde van de aanbiedingen op Marktplaats. Het slachtoffer maakte een afspraak met de aanbieder en sprak af op een locatie in Rotterdam-Zuid. De politie kwam direct in actie en was met meerdere agenten aanwezig om de ontmoeting in de gaten te houden.

Nattigheid

Tijdens de afspraak verschenen er vier mannen, die nattigheid voelden toen ze een cameraploeg zagen. Daarop gingen zij er rennend vandoor en ontstonden er drie afzonderlijke achtervolgingen. De politie wist het viertal in de directe omgeving aan te houden. De verdachten, in de leeftijd van 15, 16, 18 en 19 jaar, uit Rotterdam, zitten vast voor verder onderzoek.

Na de aanhoudingen vonden agenten in een kelderbox aan de Rousseaustraat  vijf gestolen naaimachines terug. Het team van Alberto Stegeman dat ook door de vrouw was geïnformeerd, was aanwezig bij de aanhoudingen en maakte opnames voor latere uitzendingen.

Provincie:
Blik op 112: