maandag, 21. september 2015 - 19:59

15-Jarige jongen opgepakt voor het met laserpen beschijnen van een politiehelikopter

beschijnen van een politiehelikopter
Foto: fbf
Driebergen

De politie heeft zondag 20 september een 15-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden voor het met een laserpen beschijnen van een politiehelikopter.

Omstreeks 21.15 uur werd de politiehelikopter beschenen. Het lukte de helikopterbemanning om het adres vast te stellen van waaruit de laserpen gebruikt werd. Via de meldkamer van de politie in Amsterdam gingen enkele agenten naar de woning en hielden daar de dader aan. De 15-jarige jongeman bekende dat hij met de pen op de politiehelikopter had geschenen. Hij had de pen in een impuslsieve handeling op de heli gericht. De Afdeling Luchtvaart van de politie maakt proces-verbaal op en de laserpen is in beslag genomen.   

Straf

Het beschijnen van de politiehelikopter wordt gezien als het opzettelijk belemmeren van handelingen van de politie. Het kan leiden tot schade aan de ogen van de bemanning en het zicht van de piloot belemmeren, waardoor de vliegveiligheid in gevaar wordt gebracht. Op dit misdrijf staat een maximale gevangenis van drie maanden of een boete van maximaal 4050 euro.

Provincie:
Blik op 112: