dinsdag, 22. september 2015 - 9:50 Update: 22-09-2015 9:53

VS dumpt afgekeurde auto's op Europese markt

VS dumpt afgekeurde auto's op Europese markt
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

De meerderheid van alle tweedehands auto’s die geïmporteerd zijn vanuit de VS naar Europa heeft te maken gehad met ongelukken, diefstal en overstromingen, waarna de voertuigen zijn hersteld en naar Europa zijn verscheept.

Dat stelt het Amerikaanse bedrijf Carfax, dat naast de onderhoudshistorie ook gegevens bijhoudt van onder meer brandweer, politie, inspectiediensten en autosloperijen. 

Volgens Carfax komt 'de meerderheid' van de schadeauto's die naar Litouwen zijn verscheept op de West-Europese markt. ,,Het gaat veelal om luxeauto's die aantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld de Nederlandse en Duitse markt,'' licht Rick Zielman van Carfax toe in het AD. ,,In Nederland rijden waarschijnlijk honderden auto's rond waar iets grondig mis mee is geweest.'' Deze auto's worden opgelapt en verkocht alsof ze zo goed als nieuw zijn. Verkopers verzwijgen het schadeverleden. Het gaat soms zelfs om voertuigen met een openstaande terugroepacties. 

CARFAX waarschuwt voor verborgen problemen met uit de VS geïmporteerde auto's. Al meer dan 30 jaar verzamelt CARFAX gegevens over Amerikaanse auto's uit duizenden informatiebronnen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):