dinsdag, 22. september 2015 - 13:42

André van Duin koopt eerste kinderpostzegels 2015

André van Duin koopt eerste kinderpostzegels 2015
Foto: Schoolfoto.nl
Amsterdam

André van Duin heeft vandaag de eerste kinderpostzegels besteld bij de 9-jarige Jadey en de 14-jarige Melissa, beiden projectambassadeur van de Kinderpostzegelactie 2015. Vanaf woensdag gaan schoolkinderen massaal langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen.

Dit jaar sieren de vrolijke afbeeldingen van de Gouden Boekjes de kinderpostzegels. Met de opbrengst van de actie steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in Nederland en in het buitenland.

Projectambassadeurs Jadey en Melissa zijn geholpen door Stichting Kinderpostzegels. Jadey kan nu veilig opgroeien in een pleeggezin. Het verhaal van Melissa staat dit jaar centraal, omdat pesten een belangrijk onderwerp is voor Kinderpostzegels. Melissa heeft een moeilijke tijd achter de rug, omdat ze buitengesloten werd op school. Pesten heeft verstrekkende gevolgen, het kan zelfs leiden tot fysieke klachten en schooluitval. 

Kinderen kunnen snel een doelwit worden van pesten. André van Duin is vroeger ook gepest, maar hij heeft zijn unieke eigenschappen weten om te zetten in zijn voordeel. Dat lukt niet ieder kind. Sommige kinderen hebben hier ondersteuning bij nodig.Kinderpostzegels helpt kinderen om mee te komen in het onderwijs, zodat alle kinderen een goede kans krijgen zich te ontwikkelen en het mooiste uit zichzelf te halen.

André van Duin: 'Het is belangrijk dat kinderen in hun kracht kunnen staan. Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk dit kan zijn. En dan is een steuntje in de rug wel erg fijn. Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie helpt Stichting Kinderpostzegels kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten. Ik ben blij dat zoveel kinderen zich daarvoor inspannen en ik hoop dat iedereen de komende dagen bij de kinderen aan de deur bestelt.'

Categorie:
Provincie: