dinsdag, 22. september 2015 - 21:35 Update: 22-09-2015 22:00

Nederlandse pedofiel (67) op Filipijnen gearresteerd

Nederlandse pedofiele op Filipijnen gearresteerd
Foto: fbf
Den Haag

De 67-jarige Nederlander Jouke (Joep) M., een eerder in Nederland veroordeelde zedendelinquent, is 11 september jl opgepakt in zijn woning nabij het Filipijnse Cagayan d’Oro - Mindanao.

De man werd door de Filipijnse politie naakt aangetroffen in zijn woning. Daarnaast waren vlak voor de inval meerdere kinderen in de woning waargenomen. Twee kinderen, meisjes van 10 en 14 jaar, hebben inmiddels verklaard slachtoffer te zijn van ontucht door de man.

Het 14-jarige slachtoffer verklaarde al 5 jaar door M. misbruikt te worden. Ook de vrouwelijke partner van de man is aangehouden. Bij de inval zijn meerdere computers en hardware in beslag genomen. De man zit vast in de Filipijnen voor verder onderzoek. Daar wordt hem mensenhandel, misbruik van minderjarigen, vervalsen van officiële documenten en overtreding van de immigratiewetgeving ten laste gelegd.

Eerder veroordeeld

​Jouke M. is in 2005 en na hoger beroep in 2006 veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen bij lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: