woensdag, 23. september 2015 - 8:10 Update: 23-09-2015 13:02

De winkeliers van Nederland willen het Sinterklaasfeest teruggeven aan de kinderen van Nederland

Winkeliers willen helderheid over invulling Sinterklaasfeest
Foto: SXC
Leidschendam

De winkeliers van Nederland willen het Sinterklaasfeest teruggeven aan de kinderen van Nederland.

Dat doet Detailhandel Nederland door deel te nemen aan het rondetafeloverleg van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel van de ronde tafel is komen tot een toekomstbestendige invulling van het Sinterklaasfeest.

n de verhitte discussies over Zwarte Piet zijn het vooral winkeliers die aangesproken worden. Dat is niet terecht. Want dit maatschappelijke dossier gaat een veel bredere groep aan. Daarom is Detailhandel Nederland verheugd met de positie aan de ronde tafel, met als doel om er gezamenlijk uit te komen. Want net als ieder kind willen ook de winkeliers van Nederland er weer gewoon een feest van maken. Winkeliers hebben begrip voor de worsteling maar hebben tegelijkertijd behoefte aan een werkbare oplossing. De negatieve discussie rondom de beeltenis van Zwarte Piet leidt af van het kinderfeest dat Sinterklaas moet zijn.

Sander van Golberdinge, directeur Detailhandel Nederland: “Het is echt te betreuren dat er verdeeldheid is ontstaan over de invulling van het feest. Voor winkeliers is Sinterklaas één van de belangrijkste periodes uit het jaar en dan zou je het liefst iedereen tevreden houden. We gaan ervan uit dat de rondetafel daaraan bijdraagt.”