woensdag, 23. september 2015 - 11:01 Update: 23-09-2015 15:09

Twee ernstig gewonden na explosie in biomassacentrale Borssele

Vier gewonden na explosie in biomassacentrale Borssele
Foto: fbf
Borssele

In de biomassacentrale in Borssele hebben woensdagochtend twee explosies plaatsgevonden.

Daarbij zijn vier gewonden gevallen. Twee van hen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De andere twee konden ter plaatse worden behandeld. Zij hadden slechts lichte verwondingen.

Na de explosies brak er brand uit, maar die was volgens Veiligheidsregio  Zeeland rond 10.30 uur onder controle. Dit meldt Omroep Zeeland.

De explosies gebeurden tijdens voorbereidingen van de ontmanteling van de biomassacentrale. Die centrale sluit volgend jaar januari.

Alle medewerkers zijn buiten het gebouw gebracht. Ambulances waren aanwezig om assistentie te verlenen. Verslaggever Mark de Rijk van Omroep Zeeland was ter plaatse. Hij meldde: 'Er zijn een aantal flappen aan de zijkant van het gebouw die loshangen. Een volledig stuk is er weggeblazen. Verschillende ambulances zijn er en ook een traumahelikopter is aangekomen. De brandweer is nog steeds bezig met de brand, want er komt nog steeds rook uit.'

Een inwoner lietaan De Rijk weten dat hij een harde knal hoorde bij de centrale. 'Het was net onweer.'

De Rijk meldde op Twitter dat legervoertuigen het terrein hebben verlaten, maar dat het onbekend is of die er iets mee te maken hebben.

Provincie:
Blik op 112: