woensdag, 23. september 2015 - 12:26 Update: 23-09-2015 12:39

Politie houdt samen met militairen zoekactie in de bosjes na misdrijf in woning

Zoekactie in zaak dode vrouw Tilburg
Foto: Archief EHF
Tilburg

In de omgeving van een flatwoning aan de Bartokstraat in Tilburg is woensdagochtend een zoekactie in de bosjes gestart.

Dit naar aanleiding van een in april gepleegd misdrijf in een woning in die straat waarbij een 68-jarige vrouw, de bewoonster, om het leven kwam.

Het onderzoeksteam is daar samen met militairen van Defensie en collega's van de Forensische Opsporing aan het zoeken.

Aantreffen dode vrouw

Zondagmiddag 26 april 2015 werd er na een melding een dode vrouw aangetroffen in de woning aan de Bartokstraat. De melding en omstandigheden waaronder zij is aangetroffen wezen op een geweldsmisdrijf. De technische recherche stelde daarom een uitgebreid sporenonderzoek in. Een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) met 15 rechercheurs is direct met het onderzoek gestart.

Aanhouding 19-jarige Tilburger

Maandagmorgen 27 april 2015 is in het onderzoek naar de dode vrouw een 19-jarige Tilburger in zijn woning aangehouden. De verdachte werd woensdag 29 april in vrijheid gesteld. Hij is nog steeds verdachte in deze zaak.

Getuige

Het onderzoek naar de dood van de vrouw is nog steeds in volle gang. Rechercheurs hebben verschillende getuigen gesproken. Een van deze getuigen had belangrijke aanwijzingen gegeven. Naar aanleiding daarvan is besloten de bosjes uit te kammen. In het belang van het onderzoek kan niet gecommuniceerd worden waarnaar gezocht is.

Aantreffen

Er zijn verschillende goederen aangetroffen. De Teamleider: ”Er zijn voldoende nieuwe aanwijzingen gevonden die ons dichter bij de oplossing van het misdrijf brengen. Ook zal het bijdragen in het versterken van het bewijs tegen een eventuele verdachte. In het belang van het onderzoek en om de verdachte niet wijzer te maken kan ik niet zeggen wat we gevonden hebben.” 
Het onderzoek wordt in volle omvang voortgezet en het team heeft er goede hoop in dat dit misdrijf opgelost kan worden

Provincie: