woensdag, 23. september 2015 - 13:53 Update: 23-09-2015 20:03

Verwarde man aangehouden in Alphen aan den Rijn

Verwarde man in Alphen aan den Rijn dreigt winkel op te blazen
Foto: Archief FBF
Alphen aan den Rijn

Het arrestatieteam (AT) van de politie heeft woensdagmiddag rond 14.30 uur de verwarde man die zichzelf in zijn Surinaams eethuis had opgesloten aangehouden. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

De hulpdiensten waren woensdagmiddag rond 12.00 uur uitgerukt vanwege een doorgedraaide man die zijn winkel in de Hooftstraat dreigde op te blazen. De man, die zich had opgesloten in zijn Surinaamse eetzaak, zou in zijn winkel benzine hebben en de politie sprak dan ook van explosiegevaar. Ook zou hij servies op straat stuk hebben gegooid.

Een onderhandelaar van de politie probeerde contact te houden met de man. Ook werd er een arrestatieteam in gereedheid gebracht. Omliggende panden en woningen waren uit voorzorg ontruimd. De brandweer en een ambulance waren ook ter plaatse. Rond 14.00 landde er ook een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) in de buurt van het eethuis.

Kraanongeval

Het Surinaamse eethuis ligt in het gebied waar maandag 3 augustus van dit jaar de twee kranen omvielen toen zij het nieuwe brugdeel wilde inhijssen. Vorige week woensdag maakte de gemeente Alphen aan den Rijn bekend dat ondernemers een compensatie ontvangen voor gemist ondernemersinkomen en een vergoeding voor doorlopende kosten. 

Provincie:
Blik op 112: