woensdag, 23. september 2015 - 15:45 Update: 23-09-2015 16:26

Onderzoek rijksrecherche zaak Mitch Henriquez bijna afgerond

Onderzoek rijksrecherche zaak Mitch Henriquez bijna afgerond
Foto: Archief EHF
Den Haag

Eind oktober verwacht de rijksrecherche het onderzoeksdossier in de zaak Mitch Henriquez aan het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag te kunnen overhandigen. Dit heeft het OM woensdagmiddag bekendgemaakt.

Nekklem

De 42-jarige Mitch Henriquez uit Aruba werd op zaterdag 27 juni aangehouden bij een muziekfestival in het Haagse Zuiderpark, omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. Hij verzette zich tegen de aanhouding waarna de politie geweld tegen hem gebruikte. De man overleed de volgende dag in het ziekenhuis. De rijksrecherche startte onder leiding van twee officieren van justitie een onderzoek naar de dood van Mitch Henriquez.

Bij de aanhouding van Mitch Henriquez waren vijf politieagenten betrokken. Zij zijn allemaal als verdachte aangemerkt. De rijksrecherche heeft inmiddels tientallen getuigen gehoord. Ook zijn de verdachte agenten gehoord en zijn er beeldopnamen verzameld en geanalyseerd. De bevindingen die uit dit tactische onderzoek voortvloeien, worden naast de bevindingen uit het forensische onderzoek gelegd om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er precies gebeurd is op die zaterdagavond.

Het onderzoek is bijna zover dat het dossier ter beoordeling kan worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Er zal vervolgens op enig moment een regiezitting plaatsvinden waar verdere onderzoekswensen kenbaar zullen worden gemaakt. De rechter-commissaris zal vervolgens beslissen wat er nader onderzocht moet worden. Uiteindelijk zal het OM een vervolgingsbeslissing nemen. Het is nog onduidelijk wanneer dit zal zijn.

Provincie:
Blik op 112: