woensdag, 23. september 2015 - 16:32 Update: 23-09-2015 16:43

Herman van der Zandt gaat Jack van Gelder opvolgen bij NOS Sport

Herman van der Zandt gaat Jack van Gelder opvolgen bij NOS Sport
Foto: NOS
Hilversum

Herman van der Zandt gaat NOS Sport presenteren. Van der Zandt neemt daarmee het stokje over van Jack van Gelder die meer dan 40 jaar verslag heeft gedaan van Sportnieuws voor de NOS.

'Van der Zandt zal met ingang van dit najaar niet alleen te zien zijn tijdens sportuitzendingen op televisie, maar tevens te beluisteren zijn als presentator bij NOS Langs de Lijn', laat de NOS woensdag weten. De 41-jarige Van der Zandt werkt sinds 1999 voor NOS Nieuws, waar hij onder andere het Acht Uur Journaal presenteert.

Van der Zandt is zeer content met zijn overstap. 'Het is een transfer binnen dezelfde, vertrouwde club. En toch ook een nieuw avontuur. De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten. Maar ook het vakmanschap van de sportcollega's lokt me. Ik kijk er enorm naar uit om met hen aan de slag te gaan.'

'Eigen stijl'

Ook NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter is verheugd over de komst van de nieuwe presentator. 'Herman is niet alleen een sportkenner, maar bovenal een goede journalist en presentator. Iemand met een eigen stijl en ervaring op radio en televisie. Met Herman erbij zijn we niet alleen weer op sterkte, maar vooral ook op niveau.'

Van der Zandt gaat, naast zijn werk als presentator van NOS Sport, ook gewoon verder als een van de vaste stemmen van NOS Met Het Oog op Morgen. Tevens blijft hij beschikbaar voor 'specials' van NOS Evenementen.