woensdag, 23. september 2015 - 17:10 Update: 23-09-2015 20:58

Gedetineerde PI in Zoetermeer doodgestoken met tafelmes

Gedetineerde dodelijke steekpartij PI Zoetermeer gebruikte mes uit kantine
Foto: Archief EHF
Zoetermeer

De 82-jarige gedetineerde die afgelopen zondagmiddag 20 september in de recreatieruimte van de PI in Zoetermeer overleed, werd met een mes gestoken waarmee de gevangenen hun maaltijden nuttigen. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

Recreatieruimte

De steekpartij vond plaats in de recreatieruimte van de gevangenis. De 25-jarige man uit Den Haag die verdacht wordt van het om het leven brengen van de 82-jarige man uit Reeuwijk, moest vandaag voor de rechter-commissaris verschijnen. De rechter-commissaris besloot dat de man nog twee weken langer in voorarrest moest blijven zitten.

De recherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de exacte toedracht. De 25-jarige man zat in het huis van bewaring in verband met een andere strafzaak uit 2013. De rechtbank had hem in deze zaak veroordeeld, maar hij is hiertegen in hoger beroep gegaan. 

Het Hof zal daarom die strafzaak nogmaals behandelen. Om die reden zat hij nog in voorarrest in het huis van bewaring. Dit voorarrest wordt nu opgeschort in verband met de nieuwe strafzaak waarvoor hij nu in voorarrest gaat. 

Mocht de man voor de zaak uit 2013 worden veroordeeld, dan zal hij deze straf alsnog uit moeten zitten. De man zal zich voor de nieuwe strafzaak uiteindelijk ook voor de rechter moeten verantwoorden.