woensdag, 23. september 2015 - 18:30 Update: 23-09-2015 21:52

Verslaggeefster aangehouden met 'geweerparaplu' op CS Amsterdam

Politie houdt verslaggeefster aan met 'geweerparaplu' op CS Amsterdam
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft woensdagmiddag een verslaggeefster aangehouden die aan een tv-programma werkte over voorwerpen die op een vuurwapen lijken. 'De verslaggeefster liep met een zogenaamde 'geweerparaplu' op Centraal Station Amsterdam', meldt de politie woensdag.

'Zij liep die middag in een tunnel van het station terwijl ze in het bezit was van een paraplu in de vorm van én gelijkend op een geweer. Twee medewerkers van handhaving vanuit de gemeente werkend op veiligheidsteam openbaar vervoer spotten de verslaggeefster', aldus de politie.

Zij dachten dat de vrouw een echt geweer bij zich droeg, grepen direct in en riepen de politie op ter assistentie. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Ze wordt gehoord in verband met het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. De "geweerparaplu" is in beslag genomen.

Interview met politiewoordvoerder

Een paar uur voordat de verslaggeefster zo onverstandig was om met het "geweer" door het Centraal Station te lopen, had ze op het hoofdbureau van politie Amsterdam een politiewoordvoerder voor camera geïnterviewd.

Tijdens dit interview kreeg zij duidelijk te horen dat het dragen van spullen die op een vuurwapen lijken, gevaarlijke situaties kan opleveren. En dat als er dergelijke meldingen bij de politie binnenkomen, zij dan van een echt vuurwapen uitgaan en direct in actie komen.

De politie vond het een goed idee om aandacht te besteden aan dit onderwerp, maar vindt het echt te belachelijk voor woorden om opnamen te maken van iemand die met een op een geweer lijkend voorwerp in het CS loopt.

Eerdere aanhouding

Vorige week werd op het Centraal Station een man aangehouden die eenzelfde soort paraplu in zijn bezit had. Dit was mede de aanleiding voor het tv-programma om er een item over te maken.

Provincie:
Blik op 112: