woensdag, 23. september 2015 - 19:15 Update: 23-09-2015 21:53

Oppositie wil snel debat over foto Volkert van der G.

Oppositie wil snel uitleg over foto's Volkert van der G.
Foto: Archief EHF
Den Haag

De oppositie wil snel uitleg van de minister van Veiligheid en Justitie over de gepubliceerde foto’s van Volkert van der G. De minister zegt nog ‘enige tijd’ nodig te hebben om alle details boven tafel te krijgen. Dit meldt De Volkskrant.

Kamerleden Louis Bonts (VNL) en Peter Oskam (CDA) hebben vanmorgen laten weten dat zij een spoeddebat willen over de kwestie. Bontes laat tegenover de krant weten ‘verbijsterd’ te zijn. ‘De minister zei gisteren dat het Openbaar Ministerie een dag voor de verschijning van de foto's er even snel over is geïnformeerd. Dat blijkt nu niet zo te zijn. Het blijkt nu dat de overheid samen met Van der G. en diens advocaten de regie heeft gevoerd. Als dat zo is heeft de minister de Kamer feitelijk onjuist en onvolledig geïnformeerd en dat is een politieke doodzonde. Als dit waar is dan moet hij aftreden'.

Oskam noemt de situatie ‘merkwaardig’ en wil dat de minister nog deze week opheldering geeft over het tijdstip wanneer en wie op de hoogte waren van de foto’s.