donderdag, 24. september 2015 - 13:34 Update: 24-09-2015 20:54

Van der Laan gaat dames van Oranje coachen

Arjan van der Laan nieuwe bondscoach Nederlands vrouwenelftal
Foto: SXC
Zeist

De KNVB heeft Arjan van der Laan (45) aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Van der Laan komt over van Topklasser FC Lisse. Hij tekent een contract dat ingaat op 1 oktober 2015 en loopt tot en met het Europees kampioenschap 2017 in Nederland.

Van der Laan is een talentvolle coach en heeft de ambities die wij zoeken,” zegt Minke Booij, manager vrouwenvoetbal van de KNVB. “Als coach heeft hij de vastberadenheid en energie om te gaan voor het hoogst haalbare en de wil om zichzelf elke dag te ontwikkelen. Die drive sluit aan bij het team en de KNVB. Bovendien brengt hij goede ervaring met zich mee vanuit het topvoetbal.”

'Een eer'

Van der Laan over zijn aanstelling: 'Het is een eer om als bondscoach aan de slag te gaan. De KNVB heeft de ambitie om structureel aanwezig te zijn op eindtoernooien en uiteindelijk toe te werken naar een plek bij de top vijf van Europa. Het is fantastisch om daaraan te mogen bijdragen en ik kijk uit naar het eerste moment dat ik met het team op het trainingsveld sta.'

Het eerste eindtoernooi waar het Nederlands vrouwenelftal actief kan zijn, is op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro (Brazilië). Daarvoor kan het team zich kwalificeren tijdens een kwalificatietoernooi in Nederland van 2 t/m 9 maart 2016. Voor het daaropvolgende eindtoernooi, het Europees Kampioenschap 2017, is het Nederlands elftal automatisch gekwalificeerd, omdat Nederland dit toernooi organiseert.