donderdag, 24. september 2015 - 16:14 Update: 25-09-2015 10:15

Moeder niet vervolgd voor val meisje (8) van flat in Hoogeveen

Geen vervolging voor val meisje (8) van flat in Hoogeveen
Foto: MV
Hoogeveen

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland heeft het onderzoek afgerond naar de val van een 8-jarig meisje vanaf een flat in Hoogeveen. Het meisje viel in de nacht van 7 op 8 juni 2015 vanaf 9-hoog naar beneden en kwam hierdoor te overlijden.

Na het aantreffen van het lichaam werd direct een onderzoek gestart om antwoord op de vraag te krijgen hoe het meisje om het leven is gekomen. De moeder van het meisje, een 35-jarige inwoonster van Hoogeveen, werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van het meisje.

Sectie

Om te kunnen achterhalen hoe het meisje om het leven is gekomen heeft er sectie op het lichaam plaats gevonden. Hieruit blijkt dat zij door de val om het leven is gekomen. Ander letsel dan als gevolg van de val is niet geconstateerd.

Uit onderzoek is niet te herleiden wat zich die nacht, voorafgaand aan de val, heeft afgespeeld.

Dit alles bij elkaar maakt dat het Openbaar Ministerie heeft besloten de zaak te seponeren omdat er geen concrete aanwijzingen zijn voor een levensdelict of een strafbaar feit. De moeder is geen verdachte meer in dit onderzoek. Het onderzoek is hierbij dan ook afgesloten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):