vrijdag, 25. september 2015 - 10:25

Man aangehouden voor verlaten plaats ongeval

Man aangehouden voor verlaten plaats ongeval
Foto: MV
Drachten

De politie heeft donderdag op vrijdagnacht een 21-jarige man uit de gemeente Opsterland aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De man wordt ervan verdacht dat hij met een auto op de Knobben in Drachten tegen een boom was gebotst.

Hij verliet samen met zijn bijrijder, een 27-jarige man uit Ureterp, hierna de plek van de aanrijding zonder zijn identiteit achter te laten. De Ureterper raakte door de klap van de aanrijding gewond aan zijn hoofd. Hij zou zich laten onderzoeken door een arts. Agenten wisten de verdachte in zijn woning op te sporen. De 21-jarige werd aangehouden. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk onder invloed verkeerde. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld de man 1,05 promille alcohol (475 ugl) in zijn bloed had. Ook werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Verhoor

De verdachte wordt vandaag gehoord over de aanrijding en het rijden onder invloed. De bijrijder wordt binnenkort als getuige gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie:
Blik op 112: