vrijdag, 25. september 2015 - 16:59 Update: 25-09-2015 22:01

Zwitsers OM start zaak tegen Blatter op verdenking betalen 1,83 miljoen euro smeergeld aan Platini

Blatter verdacht van betalen 1,83 miljoen euro smeergeld aan Platini
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Sepp Blatter komt steeds verder in het nauw. Het Zwitserse openbaar ministerie zou een zaak zijn begonnen tegen de FIFA-president.

De Zwitserse preses zou momenteel ondervraagd worden door de officier van justitie. Blatter zou volgens de aanklacht twee miljoen Zwitserse frank (1,83 miljoen euro) smeergeld hebben betaald aan UEFA-voorzitter Michel Platini. De Fransman zou inmiddels al als getuige gehoord zijn door de Zwitsers over betalingen in de periode van 1999 tot 2002.

Crimineel mismanagement en verduistering

De 79-jarige Blatter wordt verdacht van crimineel mismanagement en verduistering. Een persconferentie van de FIFA-voorzitter ging vrijdagmiddag in Zürich op het laatste moment niet door. Een officiële reden werd niet gegeven. Verwijten gingen al dat Blatter geen zin zou hebben, nu er veel gevoelige zaken op tafel liggen.

De wereldvoetbalorganisatie gaat al lange tijd gebukt onder een corruptieschandaal. Meerdere topofficials zitten al in de cel en onlangs werd secretaris-generaal Jerome Valcke op non-actief gezet.

Categorie: