vrijdag, 25. september 2015 - 18:41 Update: 25-09-2015 18:45

Vrouw (74) omgekomen bij verkeersongeval Beilen

Vrouw (74) omgekomen bij verkeersongeval Beilen
Foto: Archief EHF
Beilen/Westerbork

Vrijdagochtend is bij een verkeersongeval op de Provincialeweg N381 tussen Westerbork en Beilen een 74-jarige vrouw uit Ter Apel om het leven gekomen. 'De vrouw, die samen met haar 41-jarige zoon uit Ter Apel in een rij auto’s stond, werd door een andere auto van achteren aangereden', meldt de politie vrijdag.

Deze auto werd bestuurd door een 63-jarige man uit de gemeente Coevorden. Door de harde klap van de aanrijding belandde de auto met de vrouw en de zoon in een naastgelegen sloot. Na deze aanrijding botste de auto van de 63-jarige tegen enkele andere auto’s. Uiteindelijk raakten zeven andere auto’s betrokken bij het ongeval. In de meeste gevallen betrof het hier kopstaartaanrijdingen.

Bekneld

De vrouw zat bekneld in de auto en zij bleek zeer ernstig gewond. Zij werd uit haar benarde positie bevrijd en met spoed naar het UMC in Groningen gebracht. Daar mocht alle medische hulp niet meer baten. De vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De zoon werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook enkele andere betrokken mensen werden op de plek van het ongeval medisch onderzocht. Uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

Aanhouding

De N381 is tot ongeveer 13.30 uur afgesloten geweest. Het verkeer werd zodoende enkele uren lang omgeleid. De politie heeft meerdere getuigen van de aanrijding gesproken. De 63-jarige werd na het ongeval aangehouden. De man wordt ervan verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt waarbij de vrouw om het leven is gekomen. De politie heeft een uitgebreide rapportage en analyse van het ongeval gemaakt.

Provincie:
Blik op 112: