zaterdag, 26. september 2015 - 16:15 Update: 26-09-2015 17:44

Slachtoffer schietpartij Heerlen vond de dood bij achtervolging

foto van dode bij schietpartij | fbf
Foto: fbf
Heerlen

De man die vrijdagavond om het leven kwam bij een schietpartij op de Heerenweg is een 30-jarige man uit Brunssum. De politie houdt rekening met een gerichte actie waarbij het slachtoffer door vuurwapengeweld om het leven is gekomen.

Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat het slachtoffer samen met een bijrijder in zijn auto zat toen hij vanaf de Torenstraat, Reinstraat en Akerstraat in Brunssum enkele honderden meters werd achtervolgd door een Volkswagen Golf. Daarbij werden zij meerdere malen beschoten.

Achtervolging

De achtervolging eindigde bij de rotonde Akerstraat met de Heerenweg in Heerlen. Agenten troffen het overleden slachtoffer aan in een nabijgelegen tuin. De bijrijder wist te ontkomen en hield een willekeurige voorbijganger aan die hem naar het ziekenhuis bracht. Na behandeling in het ziekenhuis is hij overgebracht naar het politiebureau. De recherche komt graag in contact met de voorbijganger die de man uit Heerlen naar het ziekenhuis bracht.

Onderzoek

De recherche heeft een onderzoeksteam van zo’n 20 rechercheurs op de zaak gezet. In de omgeving van de Heerenweg wordt momenteel nog uitgebreid sporenonderzoek verricht. Er zijn enkele wegen afgesloten om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er precies gebeurd is. Dit onderzoek duurt zeker nog tot de avond.

Provincie:
Blik op 112: