zaterdag, 26. september 2015 - 19:33 Update: 27-09-2015 9:54

Dodental Mekka verder opgelopen naar 769

Dodental hadj Mekka verder opgelopen
mekka

Het dodental tijdens de hadj in Mekka is verder opgelopen naar 769. Dat heeft de Saoedische minister van Gezondheid zaterdag bekendgemaakt.

De stijging van 52 is het gevolg van de velen gewonden die in ziekenhuizen waren opgenomen, maar daar alsnog aan hun verwondingen zijn overleden.

Deze week brak in de vallei van Mina, nabij Mekka, paniek uit onder de mensen die te voet onderweg waren. De meeste slachtoffers werden door de massa verdrukt dat tot verstikken leidde.

Ook een 62-jarige vrouw uit Emmen kwam om. Een woordvoerder van de moskee in Emmen liet weten dat haar dood los staat van de massapaniek waarbij gisteren ruim zevenhonderd mensen om het leven zijn gekomen. De vrouw werd onwel in het hotel en overleed op weg naar het ziekenhuis.

De minister van Buitenlandse Zaken Koenders liet eerder al in een verklaring weten mee te leven met de nabestaanden van de slachtoffers. ‘Mijn medeleven gaat uit naar de gehele islamitische geloofsgemeenschap die getroffen is door deze bedroevende gebeurtenis. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en geliefden van de slachtoffers. Ik bied hen mijn condoleances aan.’

Categorie:
Tag(s):