zaterdag, 26. september 2015 - 20:15 Update: 26-09-2015 23:33

Alpe d'HuZes haalt minder miljoenen op voor KWF

Alpe d'HuZes 2015 haalt 12 miljoen op voor KWF
Den Haag

12 Miljoen euro is de definitieve opbrengst van Alpe d'HuZes 2015. De overhandiging van de cheque met dit mooie eindbedrag vond zaterdag plaats in DierenPark Amersfoort.

Dit bedrag dat in juni met heel veel enthousiasme, plezier, emotie en sportiviteit bij elkaar is verzameld door deelnemers, sponsoren en vrijwilligers, wordt net als eerdere jaren besteed aan (onderzoeks)projecten om het leven met kanker beter te maken en uiteindelijk te zorgen dat er niemand meer dood gaat aan kanker. Het bedrag is lager dan vorig jaar werd opgehaald.

Voorzitter van Alpe d'HuZes Johan van der Waal: "Begin juni hebben we samen met een kleine vijfduizend deelnemers en talloze supporters en sponsoren een fantastische week gehad. Samen hebben we mooie en verdrietige momenten gehad, maar we hebben met zijn allen de Alpe d'Huez weer bedwongen, lopend of fietsend, met onverwachte krachten en daar een ontzettend mooi bedrag mee opgehaald. Dat het bedrag lager is dan het voorlopige bedrag dat we in juni presenteerden, komt doordat een deel van de al voldane toezeggingen niet goed in het systeem was verwerkt. Dit officiële bedrag telt, en daar zijn we trots op! Hier kunnen we in de toekomst weer heel veel mensen mee helpen."

Categorie:
Provincie: