zaterdag, 26. september 2015 - 21:02 Update: 26-09-2015 21:02

Vitesse pakt punt in Friesland, spektakel bij FC Utrecht

Foto van voetbal | Archief EHF
Utrecht

ElfVoetbal/BlikopNieuws VITESSE en SC HEERENVEEN zijn zaterdag niet tot scoren gekomen in het Abe Lenstra-stadion. In De Galgenwaard was meer te beleven bij FC Utrecht - SC Cambuur. Het duel in Utrecht eindigde in 3-3.

Vitesse herpakte zich goed na de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi tegen Heracles Almelo. In die wedstrijd kregen Renato Ibarra, Marvellous Nakamba en Guram Kashia een rode kaart. Ook trainer Peter Bosz werd naar de tribune gestuurd.

Afgekeurd

De Arnhemmers begonnen sterk in Friesland, maar wisten doelman Erwin Mulder niet te passeren. Halverwege de eerste helft leek Vitesse nog de leiding te komen. Een schot van Lewis Baker viel via de lat en de rug van Dominic Solanke binnen, maar de vlag van de grensrechter ging omhoog voor buitenspel.

Even later lag Mulder in de weg bij een doelpoging van Solanke. Milos Rashica stuitte ook na een fraaie solo op de keeper van Heerenveen. Aan de andere kant moest Eloy Room in actie komen bij kansen voor Luciano Slagveer en een omhaal van Joey van den Berg. Beide teams moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 0-0.

Comeback

SC Cambuur leek in De Galgenwaard op weg naar een uitoverwinning, maar na een rode kaart voor keeper Harm Zeinstra ging het mis voor de bezoekers uit Leeuwarden. Cambuur stond na 69 minuten op een 1-3 voorsprong door goals van Bartholomew Ogbeche (2) en Sander van de Streek. Willem Janssen scoorde vlak na rust voor FC Utrecht.

Nacer Barazite bracht de spanning terug na 72 minuten spelen. De 2-3 was het startsein van een tumultueuze slotfase. Zeinstra kreeg rood voor het neerhalen van Kristoffer Peterson.Janssen legde aan voor de strafschop en schoot Utrecht naar 3-3. Barazite kreeg in de slotminuten nog een grote kans om de winnende goal te maken, maar Cambuur verliet de Domstad toch nog met een punt.