zaterdag, 26. september 2015 - 21:09

Prins Ali wil doorpakken nu ook Platini onder vuur ligt

Prins Ali wil doorpakken nu ook Platini onder vuur ligt
Foto: Fifa

Elf Voetbal/BlikopNieuws PRINS ALI BIN AL-HUSSEIN ruikt bloed. De Jordaniër stelt zich opnieuw kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap en nu zijn belangrijkste concurrentMichel Platini negatief in het nieuws komt, laat de koninklijke hoogheid geen mogelijkheid onbenut om op te roepen tot veranderingen binnen de FIFA. Weg met de corrupte oude garde, welkom zuivere nieuwe generatie.

Platini ontving in 2011 een bedrag van twee miljoen euro voor 'advieswerk' dat hij negen jaar eerder voor de FIFA had verricht. Die verdachte betaling nemen de Zwitserse autoriteiten mee in het langlopende onderzoek naar corruptie binnen de wereldvoetbalbond. Dat nieuws van vrijdag kan het draagvlak voor Platini aantasten.

Voor Prins Ali is het een bevestiging dat veranderingen binnen de FIFA noodzakelijk zijn. "We kunnen het verleden niet meer uitwissen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat de FIFA-landen zich in de toekomst weer met voetbal kunnen bezighouden en niet met schandalen of onderzoeken."

"We moeten accepteren dat het veranderen van de FIFA geen keuze meer is; de schandalen hébben de FIFA veranderd. Het is onze taak om van de bond weer een waardige organisatie te maken."

Op 26 februari 2016 wordt de opvolger van Blatter gekozen.

Categorie:
Tag(s):