zondag, 27. september 2015 - 13:04 Update: 27-09-2015 15:21

Merrie dood na mishandeling in Eemnes

Eemnes

In een weiland aan de Geerenweg in Eemnes is tussen vrijdagavond 25 september en zaterdagochtend 26 september een paard vermoedelijk het slachtoffer geworden van mishandeling. De politie zoekt getuigen.

Op zaterdagmorgen 26 september trof een eigenaar zijn 25-jarige merrie aan in een sloot naast het weiland waar het paard stond. De brandweer was gekomen om de merrie uit de sloot te halen. Nadat het dier was bevrijdt werd zij onderzocht door een dierenarts. Deze constateerde letsel aan de genitaliën. De politie kwam ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld. De toestand van de merrie was zodanig slecht dat de dierenarts het paard heeft moeten laten inslapen. De politie stelt een onderzoek in naar deze mogelijke mishandeling.

Landelijke aanpak

De politie neemt de paardenmishandelingen zeer serieus en hanteert een gecoördineerde landelijke aanpak. Behalve in Midden-Nederland speelt dit probleem in nog vijf regionale politie-eenheden. Ook al heeft de politie tot nu toe geen verdachten kunnen aanhouden, er is wel veel kennis en kunde verkregen. Dit kan er aan bijdragen om meldingen en incidenten van paardenmishandeling concreet te krijgen en - daar waar sprake is van een daadwerkelijke mishandeling - aan het oppakken van dader(s).

Provincie:
Blik op 112: