zondag, 27. september 2015 - 13:33 Update: 27-09-2015 17:24

Kind (7) en moeder gewond tijdens wilde achtervolging

Nederlanders krijgen oude Belgische boete toch
Foto: fbf
Berchem

Een kind van zeven en zijn moeder zijn zaterdag aangereden tijdens een wilde achtervolging in het Belgische Berchem. Het kind werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, maar verkeerd niet meer in levensgevaar.

Omdat de bestuurder van een personenwagen een verkeersovertreding begin, wilde de politie de auto laten stoppen. Om nog onbekende reden sloeg de bestuurder op de vlucht en begon een wilde achtervolging.

Kind en moeder aangereden

Op Uitbreidingstraat in Berchem reed de chauffeur het kind aan die aan het oversteken was. Zonder te stoppen ging de verdachte er weer vandoor. De moeder van het kind rende de straat op om zich om haar kind te bekommeren. Een aankomende politieauto kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw raakte door de aanrijding met de politieauto licht gewond. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het Middelheimziekenhuis.

Te voet verder na aanrijding

De bestuurder zette zijn vlucht voort en knalde op de Statielei in Borgerhout tegen een tegemoetkomende auto. De verdachte ging er hierna te voet vandoor. De Belgische politie is nog steeds opzoek naar de verdachte. Het zou volgens de politie om een huurauto gaan, waardoor de identiteit van de verdachte nog niet bekend is. Tijdens de achtervolging heeft de bestuurder meerdere keren geprobeerd om politieauto's te rammen en motoragenten aan te rijden.

Categorie: