zondag, 27. september 2015 - 17:07

Feyenoord is PEC ook in herkansing de baas

Feyenoord is PEC ook in herkansing de baas
Foto: fbf

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Dirk Kuyt heeft zijn derde goal voor Feyenoord gemaakt vanmiddag. Na twee benutte penalty's werd vandaag in De Kuip tegen PEC Zwolle ook zijn eerste veldgoal in de Eredivisie een feit. Daarmee zette de captain zijn ploeg op het spoor van de 2-0 thuiszege.

PEC was voor de tweede keer in vier dagen tijd afgereisd naar Rotterdam. Donderdag voor de KNVB beker ging het ook al mis voor de Zwollenaren (3-0). In dat duel vond Kuyt reeds twee keer het net zonder dat er een elfmetertrap aan te pas kwam. Vandaag leek die bevrijding door te werken.

Met Kuyt als grote animator in zijn vrije rol vanaf rechts, had Feyenoord opnieuw weinig moeite met PEC. Alleen in de eerste helft maakten de Zwollenaren het de thuisclub lastig door vroeg druk te zetten. Maar nadat Michiel Kramer op slag van rust een dot van een kans kreeg, hij had de hoek voor het uitzoeken maar schoot toch naast, sloop de angst in de ploeg van Ron Jans.

Feyenoord profiteerde na de thee meteen. Met een slim overstapje maakte Kramer zijn misser goed. Zijn foefje stelde Kuyt in staat zijn goal te maken. PEC zocht daarop wel de aanval, maar kon geen enkele vuist maken. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zag het aan en loerde op de tegenstoot. Pas laat wist Feyenoord van de geboden ruimte te profiteren. Elia draaide naar binnen en schoot in de korte hoek raak.

Door de driepunter klimt Feyenoord naar de tweede plaats. Het heeft drie punten achterstand op koploper Ajax na zeven gespeelde duels.

Categorie: