zondag, 27. september 2015 - 17:36 Update: 27-09-2015 17:42

Vier jonge mannen opgepakt na vernielen tafel café Roosendaal

Vier jonge mannen opgepakt na vernielen tafel café Rotterdam HF
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Vier jonge mannen zijn zondagochtend vroeg zijn op de Markt in Roosendaal op heterdaad aangehouden na een vernieling van een tafel bij een horecagelegenheid. Dit meldt de politie zondag.

Rond 23.40 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een alerte getuige dat een groepje jongeren het terras van dit bedrijf aan het verbouwen was. Dankzij de camerabewaking werd duidelijk dat de geweldplegers naar de Markt  liepen, om daar naar een andere horecagelegenheid te gaan.

Aanhoudingen

Agenten troffen op de Markt vier jongeren aan. Ze werden rond middernacht aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar ze zijn ingesloten. Het gaat om vier jongemannen tussen 17 en 20 jaar, afkomstig uit Schoonhoven, Roosendaal en Wouw (2).

Taakstraf Openbaar Ministerie

De eigenaar van de horecagelegenheid heeft zondagmorgen aangifte bij de politie gedaan. Uit onderzoek bleek dat een van hen, een 18-jarige jongen uit Wouw, de vernielingen had gepleegd. Hij ontving een dagvaarding voor een TOM-zitting. Tijdens deze zitting kan de officier van justitie hem een taakstraf of een geldboete aanbieden. De jongeren werden zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Provincie:
Blik op 112: