zondag, 27. september 2015 - 17:53

Koning, Koningin en prinses Beatrix in Amsterdam bij slotviering 200 jaar Koninkrijk

Koning, Koningin en prinses Beatrix in Amsterdam bij slotviering 200 jaar Koninkrijk
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en prinses Beatrix hebben zaterdagavond de slotviering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Amsterdam bijgewoond. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis bekendgemaakt.

'De twee jaar durende viering werd afgesloten met een bijeenkomst in Koninklijk Theater Carré en met een avond vol optredens op de Amstel. Het thema van de viering was 'Eenheid in verscheidenheid'. Dit thema symboliseert de ruimte die het Koninkrijk biedt aan vele culturen, levensstijlen, dialecten, tradities, overtuigingen en meningen. 

Tijdens het slotevenement werd in een officieel programma in Koninklijk Theater Carré onder andere teruggeblikt op de viering van 200 jaar Koninkrijk en vooruit gekeken naar de toekomst van het Koninkrijk. Daarna brachten diverse feestelijke optredens rondom de Magere Brug op de Amstel het verleden, heden en toekomst en de veelzijdigheid van het Koninkrijk in beeld.

In september 2015 is het tweehonderd jaar geleden dat Koning Willem I werd ingehuldigd als Koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. De viering in Amsterdam is het laatste nationale evenement in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Van november 2013 tot de slotviering op 26 september 2015 in Amsterdam vonden grote nationale evenementen plaats in Scheveningen, Den Haag, Sint Maarten, Maastricht en Zwolle.  

Categorie:
Provincie: