maandag, 28. september 2015 - 18:19 Update: 28-09-2015 18:22

FIFA-baas Blatter wil niet opstappen

FIFA-baas Blatter wil niet opstappen
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Sepp Blatter wil van geen wijken weten. De FIFA-voorzitter is niet van plan zijn functie neer te leggen nu hij verdachte is van de Zwitserse justitie en een aanklacht tegemoet kan zien vanwege crimineel mismanagement en verduistering.

Zo heeft de 79-jarige Zwitser in 2011 een bedrag van 2 miljoen Zwitserse Frank, omgerekend 1,8 miljoen euro, overgemaakt aan collegavoorzitter Michel Platini van de UEFA. De Fransman zou het bedrag hebben ontvangen voor adviserende werkzaamheden. In een verklaring van zijn advocaten benadrukt Blatter echter dat hij geen illegale of ontoelaatbare dingen heeft gedaan.

Valide beloning

Daarom wil hij voorlopig aanblijven als voorzitter van de FIFA. Dat heeft hij maandag ook tijdens een vergadering met stafleden van de Wereldvoetbalbond gezegd. Volgens Blatter gaat het om een valide beloning aan Platini. "En niets meer."

Blatter blijft nu in principe tot de verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter op 26 februari in functie. In het belang van het huidige onderzoek naar zijn financiële handel en wandel liet de bejaarde preses tevens weten dat hij voorlopig geen vragen van de pers zal beantwoorden. Vandaar dat afgelopen vrijdag ook al een persconferentie in Zürich werd afgelast.

Werkkamer doorzocht

Het hoofdkantoor van de bond in Zürich, waaronder de werkkamer van Blatter, werd op dat moment overigens doorzocht door de Zwitserse justitie. Daarbij werden verschillende documenten en data in beslag genomen. Naast de betaling aan Platini wordt Blatter er ook van verdacht in 2005 een deal te hebben gesloten met de Caribische voetbalfederatie, die volgens de Zwitserse justitie 'ongunstig' zou zijn voor de FIFA.

Categorie:
Tag(s):