maandag, 28. september 2015 - 19:14 Update: 01-10-2015 19:15

Nederland stopt voorlopig met de verkoop van vervuilende Volkswagen diesel

Topman Volkswagen Martin Winterkorn stapt op
Foto: fbf
Leusden

De Nederlandse Volkswagenimporteur Pon en de dealers stoppen voorlopig met de verkoop van dieselauto's. Dat meldden diverse media.

Het gaat om het dieselwagenpark van 4100 auto's waar mogelijk is gesjoemeld met de software van de voertuigen. Volgens een woordvoerder wil de importeur geen enkel risico lopen dat Europese milieunormen worden overschreden.

Afgelopen weekend stopten Zwitserland en België ook al de verkoop van Volkswagen. Ook Audi heeft auto's rondrijden waarvan de emissietesten niet kloppen. Het gaat wereldwijd om zo'n 2,1 miljoen auto's waar met de software is gesjoemeld. Dat maakte Audi zelf bekend. Audi valt onder het moederbedrijf van Volkswagen.

In West-Europa gaat het om 1,42 miljoen Audi's met de zogenaamde EU5-motoren, waarvan 577.000 in Duitsland en 13.000 in de VS. Het gaat om bijna alle Audi geleverde diesel-modellen.

Vorige week bracht de Duitse minister van Transport naar buiten dat 2,8 miljoen Volkswagens met foute software rondreden. Het totaal aantal foute auto's loopt nu op naar de 11 miljoen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):