dinsdag, 29. september 2015 - 13:53 Update: 30-09-2015 8:14

Verdachten uit Nederland aangehouden in Italiaans maffia onderzoek

Verdachten uit Nederland aangehouden in Italiaans maffia onderzoek
Foto: Archief MV
Aalsmeer

Bij een grote operatie van politie en justitiediensten tegen maffiafamilies in Italië zijn gisteren ook vier mannen aangehouden die in Nederland actief waren in de bloemenhandel.

Ze waren eerder dit jaar in Nederland in beeld gekomen in een opsporingsonderzoek naar verdachten van grootschalige oplichting van bedrijven, heling, witwassen en faillissement  en btw fraude. De politie en FIOD deden in maart doorzoekingen in drie bloemenbedrijven in Aalsmeer en zes woningen in Aalsmeer, Amsterdam, Kudelstaart en Rijsenhout. 

Failliet

In het onderzoek was gebleken dat oplichters vanuit hun bloemenbedrijven grote partijen bloemen bestellen, maar deze vervolgens uiteindelijk niet betalen. De criminelen lieten hun bedrijven na ontvangst van de leveringen failliet gaan. Hierdoor bleven de bloemenleveranciers achter met schadeposten, die in de duizenden euro´s liepen. Bovendien konden de verdachten in verband worden gebracht met het helen van een enorme partij pallets met dozen vol chocolade.

In het onderzoek is nauw samengewerkt tussen de Nederlandse en Italiaanse politie en justitiële autoriteiten. In de regio Reggio Calabria en Rome leidde het onderzoek tot tientallen arrestaties. In Nederland zijn geen arrestaties verricht.

 

Provincie:
Blik op 112: