dinsdag, 29. september 2015 - 15:02 Update: 29-09-2015 17:03

'Rapport financiële chaos ProRail achtergehouden'

'Hans Alders hield rapport financiële chaos ProRail achter'
Foto: Archief EHF
Utrecht

In 2014 wilde de toenmalige financiële directeur van ProRail, Eelco de Boer, de gegevens van het bedrijf doorspelen aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur, maar werd teruggefloten door de president-commissaris Hans Alders. Dit meldt De Telegraaf.

Mede hierdoor besloot De Boer zijn functie binnen ProRail neer te leggen zeggen betrouwbare bronnen binnen het bedrijf. Onder het bewind van Eelco de Boer werd een intern rapport opgesteld over de financiële chaos bij ProRail. Deze rapportage is online te lezen op de website van de krant.

Een reactie wil ProRail niet geven en zegt ‘Dit is iets voor de raad van commissarissen’. Ook Eelco de Boer verwijst naar de commissarissen. Eerder zei een bestuurder van ProRail al tegenover De Telegraaf dat de rapportage veel te hard was. ‘De tijdelijke financiële directeur die de rapportage opstelde kwam uit het bedrijfsleven en hanteerde veel te strenge financiële normen voor een overheidsbedrijf. Ook wilde hij graag bij het ProRail blijven en dan is het nooit verkeerd te opperen dat een puinhoop is.’

De Tweede Kamer drong aan om inzage te krijgen in de rapportage, maar de staatssecretaris en ProRail besloten dit niet te doen. De krant besloot daarom de interne rapportage op hun eigen website te zetten. 

Provincie: