dinsdag, 29. september 2015 - 18:40

Omvangrijk onderzoek fraude op Markstplaats afgerond

Omvangrijk onderzoek fraude op Markstplaats afgerond
Foto: Archief EHF
Assen

De politie heeft een omvangrijk fraudeonderzoek naar oplichting via Marktplaats afgerond. In maart werden hiervoor in het totaal veertig verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij oplichtingspraktijken.

Het onderzoek richtte zich op het aanbieden van goederen via internet, die na betaling niet geleverd worden. Het ging daarbij onder anderen om grotere voertuigen zoals graafmachines, heftrucks en hijskranen. 

Er zijn ook nog 25 medeverdachten gehoord. Niet al deze verdachten werden aangehouden, dit was afhankelijk van hun rol in deze zaak. Alle mensen hadden hun bankpasje en pincode afgestaan. Nadat hun bankrekening werd gebruikt voor transacties, deden ze aangifte van vermissing van hun bankpas en kregen ze een nieuwe pas. De verdachten kwamen uit heel Nederland om in Assen hun bankpas af te staan.

In het uiteindelijke dossier zijn 60 aangiften meegenomen. Het vermoeden bestaat dat er meer slachtoffers zijn gemaakt. Tijdens het onderzoek werd nauw samengewerkt met Marktplaats.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):