woensdag, 30. september 2015 - 8:16 Update: 30-09-2015 9:54

Luchthaven Eindhoven groeit het meest

Luchthaven Eindhoven sterkste groeier
Foto: Archief bon
Eindhoven

Eindhoven is van alle luchthavens in Nederland de sterkste groeier. De luchthaven verwerkte in het tweede kwartaal van dit jaar 1.3 miljoen passagiers en groeide daarmee met 9 procent.

Eindhoven is daarmee na Schiphol de grootste Nederlandse nationale luchthaven. Dat meldt CBS in de kwartaalmonitor Luchtvaart.

In het tweede kwartaal van 2015 reisden bijna 17,4 miljoen reizigers via de Nederlandse nationale luchthavens. Dit is 6,2 procent meer dan in dezelfde periode van 2014. Alleen luchthaven Maastricht kreeg opnieuw minder passagiers te verwerken. Door het wegvallen van enkele bestemmingen loopt het aantal passagiers hier al zes kwartalen op rij terug.

Aantal reizigers Eindhoven groeit meer dan gemiddeld

Een klein deel van de passagiers die via luchthaven Eindhoven reisden, 2 procent, was afkomstig of vertrok naar een bestemming buiten Europa. Al blijft het aandeel  vooralsnog bescheiden, het aantal passagiers met een intercontinentale bestemmingen nam wel fors toe. De groei van het aantal passagiers dat binnen Europa vloog steeg met 8,3 procent.

Categorie:
Provincie: